Black Molly
Een prachtige zwarte verschijning en over het algemeen vrij gemakkelijk te houden in je aquarium. Ze eten onder andere algen, dus dat ruimt ook lekker op.
Overweeg je om een Black Molly (of meerdere) aan te schaffen? Wij kunnen je advies geven en deze voor je bestellen.
Black Mollys kunnen op aanvraag besteld worden. Onderaan deze pagina staat een contactformulier waarmee je contact kunt opnemen.
In het wild
De molly zoals we die kennen als Black Molly is een kweekvorm, met een oorsprong in Zuid-Amerika.
In huis
Je kunt het beste zorgen voor een ruim aquarium waarin je meer vrouwtjes dan mannetjes houdt. Black Mollies zwemmen bovenin en in het midden en hebben ook genoeg planten nodig om tussen te schuilen.
Eten
Je Black Molly eet vooral algen, maar ook droogvoer, insectjes en groenvoer als sla gaat er goed in bij ze.
Verzorgen
Houd goed in de gaten of je Black Mollies er gezond uit zien, kijk naar de vinnen en of er geen beschadigingen zijn. Het water in het aquarium moet je regelmatig verversen, elke twee weken moet je ongeveer een derde van het water vervangen. Elke week moet je losse plantenresten eruit halen. En af en toe het water testen is ook van belang.
Man/vrouw
Het zijn levendbarende vissen, dat betekent dat ook de bevruchting inwendig plaatsvindt. Het mannetje heeft daarvoor een aarsvin en een vrouwtje is over het algemeen wat groter en voller. Je kunt het beste meer vrouwtjes dan mannetjes in je aquarium houden.
Jonge vissen
Een vrouwtje is zo’n dertig tot veertig dagen zwanger, daarna komen de jongen er levend uit. Ze verstoppen zich dan in de planten om te overleven. Je kunt ze overplaatsen naar een andere bak om te zorgen dat er meer jongen groot worden. Black Mollies eten namelijk ook hun eigen jongen op.
Ziek
Deze vissen zijn wat vatbaarder voor ziektes, maar ook vrij gemakkelijk weer te genezen. In ieder geval hebben ze wat zouter water nodig dan andere vissen. Als je Black Molly ziek is, herken je dat aan beschadigde vinnen, een doffe huid of een scheve manier van zwemmen. In de winkel geven we je graag advies wat je kunt doen om ziekte tegen te gaan en om ziekte op te lossen.
In deze video zie je hoe een Block Molly bevalt.